Nyköpingshus sikt över taken

Källor

Mysterious Universe

Wikipedia


Tillbaka till paranormala arkivet


Kretas mystiska spökarmé


Kreta är en populär grekisk semesterö med en lång händelserik historik. Längst en av de många vackra sandstränderna hittar man ett gammalt slott från 1371 som kallas Frangokastello. Här sägs ett spöklikt fenomen utspela sig varje år. Lokalbefolkningen berättar om mörka skuggor som rör sig upp mot det gamla slottet. Det sägs vara spöken av mördade grekiska soldater. Klädda i svart vandrar de till fots och på hästryggen, med sina vapen glödande under en vaknande himmel.


I maj 1828 utspelades en ond kamp här under det grekiska självständighetskriget mot turkarna. Grekerna var i antal mycket färre än den turkiska armén. Det slutade tyvärr i en slakt av de grekiska motståndarna där kropparna släpades ut för att ruttna på stranden. Det var en stor och mörk händelse i det grekiska självständighetskriget, men enligt legenden är dessa soldater kanske inte riktigt borta alls.


Lokalbefolkningen berättar

Enligt lokalbefolkningen händer något väldigt konstigt runt Frangokastello varje maj på dagen för denna katastrofala strid. Det sägs att på morgonen, innan solen knappt har stigit över horisonten och när havet är lugnt och atmosfären är fuktig, kommer en armé av skuggor att börja trampa ut ur mörkret och börja marschera från klostret Agios Charalambos direkt mot slottet. 


"Spöken har formen av marscherande män och till och med ryttare på hästryggen, med många av dem som håller vapen och med otänkbara uttryck i ansikten"


Lokalbefolkningen hävdar att dessa spöken har formen av marscherande män och till och med ryttare på hästryggen, med många av dem som håller vapen och med skrämmande uttryck i ansikten. Ibland är den här armén helt tyst, medan andra svär att kunna höra röster och ljuden från hästar och fotspår, och det tros att detta är den rastlösa armén som slaktades på det slottet under slaget. Skuggorna kan tydligen ses från upp till 1000 meter bort och kommer tydligen att marschera vidare i cirka 10 minuter innan de bleknar tillbaka till varifrån de kom.


Den tyska armén öppnade eld mot spökena

1890 såg en förbipasserande turkisk tropp förmodligen spökarmén och flydde. Det sägs även att tyskarna rapporterat att de sett dem under andra världskriget. De ska till och med ha öppnade eld mot spöken i ytron att de var riktiga fiendens trupper. Vad är det här för fenomen egentligen?  Är det verkligen spöken från de slaktade krigare? Eller finns det något annan förklaring?