Paranormala arkivet


Läs om allt mellan himmel och jord som rör det paranormala. Här hittar du intressanta artiklar om spöken, paranormala verktyg, undersökningar, vetenskap och mycket mer. 

2 januari 2021

Vad är ockultism?

Det finns många ockulta inriktningar och sällskap. En ockultist söker kunskap om en dold verklighet som bara kan urskiljas med andliga sinnen. Andliga sinnen kan vara både det sjätte sinnet och det sjunde beroende på vilken form av ockult inriktning man är verksam i.


11 oktober 2020

Ouija bräde - ett verktyg för att prata med andra sidan

Behovet av prata med de avlida nära och kära har funnits sedan århundaraden. Sedan flera generationer i min familj har vi pratat med andra sidan via “anden i glaset” och Ouija bräden. Det är inget konstigt att ta kontakt med våra avlidna släktingar och vänner för att se hur de har det. Detta är inget läskigt utan något helt naturligt för oss. Dock är det inget som man som barn fick närvara vid. Det finns vissa regler vi alltid har hållit oss till. Andevärlden är något man ska behandla med ödmjukhet och respekt.


6 oktober 2020

Vad är en poltergeist?

Poltergeist är ett ord som får många att tänka på filmerna med samma namn, en del klipp på YouTube och ja även Demoner. Från början är det ett tyskt ord som direkt översatt betyder "knack ande" eller "buller ande". Det kan ha att göra med dess våldsamma natur och oljudet som det för med sig.


10 augusti 2020

Kretas mystiska spökarmé

Kreta är en populär grekisk semesterö med en lång händelserik historik. Längst en av de många vackra sandstränderna hittar man ett gammalt slott från 1371 som kallas Frangokastello. Här sägs ett spöklikt fenomen utspela sig varje år. Lokalbefolkningen berättar om mörka skuggor som rör sig upp mot det gamla slottet. Det sägs vara spöken av mördade grekiska soldater. Klädda i svart vandrar de till fots och på hästryggen, med sina vapen glödande under en vaknande himmel.29 juli 2020

Mötet med andra sidan på Torpa Stenhus?

En kall natt i juli bestämde vi oss för att undersöka om något paranormalt händer utanför Torpa Stenhus. Det berättas om en hel del osaliga andar som huserar såväl inne som utanför det stora vita stenhuset. Och nog kan vi säga att vi inte var ensamma där på natten. Andarna välkomnade oss på vår Ouija board och Spirit boxen gav svar på tal. Men vem var det som Eva fick direktkontakt med?
KONTAKTA OSS

Har du frågor eller tips om en hemsökt plats? Kontakta oss.

info@hemsoktaplatser.se

SAMARBETEN

Vi samarbetar med Nordic Ghosts som undersöker och dokumenterar paranormala fenomen.

Nordicghosts.se

© Copyright. All Rights Reserved.